Rabu, 26 Juni 2013

Udang Wasabi Mayonaise (Wasabi Mayonnaise Shrimp)


Bahan :

  • 250 gr udang
  • 1 butir putih telur
  • 3 sdm mayonnaise
  • 100 gr tepung serbaguna
  • 1 sdm susu kental manis
  • 1 sdt wasabi bubuk
  • 200 ml minyak
  • 1 sdt jus lemon
Cara membuat
  1. Celupkan udang satu persatu ke dalam putih telur, lalu gulingkan di atas tepung hingga semua permukaan udang tertutup tepung.
  2. Siapkan pan untuk menggoreng, isi dengan minyak dan goreng udang hingga matang. Angkat dan tiriskan.
  3. Campurkan mayonnaise dengan susu kental manis, wasabi bubuk dan jus lemon.
  4. Ambil pan baru panaskan dan campurkan mayonnaise dan udang. Masak hingga 15 Menit. Angkat dan sajikan selagi panas
Chef's Tip :
Dengan jus lemon, udang wasabi mayonnaise akan bebas amis dan lebih sedap.
Jika tidak bisa makan pedas, kurangi bubuk wasabinya.
Waktu sajikan : 15 Menit
Waktu Masak : 25 Menit
Porsi               :  4

(IN ENGLISH)
ingredients:
250 grams of shrimp
1 egg white grains
3 tablespoons mayonnaise
100 g all-purpose flour
1 tablespoon sweetened condensed milk
1 teaspoon wasabi powder
200 ml of oil
1 tsp lemon juice

How to make
Dip the shrimp one by one into the egg whites, then roll in the flour until all the flourcovered surface of the shrimp.
Prepare for the frying pan, fill with oil and fry the shrimp until cooked. Remove and drain.
Mix the mayonnaise with the sweetened condensed milk, wasabi powder and lemonjuice.
Take a new pan and heat the mix mayonnaise and shrimp. Cook up to 15 minutes.Remove and serve while hot

Chef's Tip:
With lemon juice, shrimp, wasabi mayonnaise, and more will be free fishy odor.
If you can not eat spicy, reduce the wasabi powder
Time served: 15 Minutes
Cook Time: 25 Minutes
Serves: 4

Tidak ada komentar:

Posting Komentar